top of page

12. Smotra rovinjske fotografije

Kolektivna izložba fotografija

29.12. - 29.01. 2023.

Na 12. Smotru Rovinjske fotografije pristigle su 183 fotografije i 22 kolekcije od 47 autora.

Sa vidnim pomakom u kvaliteti tokom godina ova smotra koja je imala slobodnu temu napreduje u primarnom cilju, a to je poticanje stvaranja te kontinuirano učenje o fotografskim tehnikama, kompoziciji i storytellingu, pričanju priče, bilo da se radi o fotoreportaži, ili still life fotografiji.

Svim fotografijama prije žiriranja maknuto je ime i prezime autora te ime fotografije tako da budu podvrgnute činu žiriranja anonimno.

 

Nakon temeljnog pregleda svih fotografija zaključeno je sljedeće:

prva nagrada pripala je Silviji Butković za fotografiju "Znatiželja" gdje osim samih konja i sumaglice kompozicija na fotografiji stvara uravnoteženost i dubinu kadra. Drugo mjesto pripalo je Sileni Košara za fotografiju pod nazivom "Together" gdje se autrorica poigrava sa stopalima stvarajući dominantnu liniju u sredini fotografije te time modelira stopala u novu figuru. Treća nagrada pripala je autoru Danijelu Janko za fotografiju naziva "Hod pobjednika" na kojoj se očitava silueta ribiča u pripremi hvatanja svog ulova. Fotografija je u koloru te dominantna narančasta boja stvara osječaj mirnoće.

O

sim tri glavne nagrade pohvaljeni su radovi Roberta Hrelje "Stepenište", Ettorea Perazzette "Prua", Ivone Milotić "Svijet u rukama", Ermana Bančića "Nova veza 3",  Živane Selimović "Liquid" te Ane Travizi "Galovački buk".

 

Svim nagrađenim autorima čestitam na nagradama te pozivam sve fotografe da se i dalje trude te dalje napreduju u fotografskom stvaranju.

 

                                                                                                                                                                                                                                            Đani Celija

Popis primljenih fotografija kao i pohvaljene i nagrađene autore.
Žiriranje izložbe je održao Dani Celija - fotograf iz Pule, koji je ujedno i
član Umjetničkog savjeta CVU Batana.

bottom of page