13.09.2018.

Ova će vam radionica pomoći da snimate bolje fotografije, bez obzira na temu. Zajedničkim ćemo snagama naučiti kako postići ravnotežu između dva aspekta fotografije: tehnike i kreativnosti. Kompozicija predstavlja most između ta dva aspekta. Kompozicija je najvažniji dio "opreme" kojom raspolažete – još važniji od skupocjenog aparata ili objektiva

U subotu, 25. studenog 2017. u 10 sati u Galeriji cvu Batane održana je radionica pod vodstvom Andreja Firma, slovenskog fotografa koji je u tandemu sa Katjom Goljat pod imenom Photonic Wall  izlagao kolekciju fotografija Žive stijene 2.0 u Galeriji Batana.
Mentor je učesnicima u uvodnom dijelu radionice predstaviio povijest, primjere i mogućnosti korištenja cianotipije.
Potom je održao praktični prikaz izrade cianotipije na papiru i izradu cianotipije iz fotografija učesnika radionice.

Još jednom se u CVU Batani desila izvrsna i nesebična prezentacija, ovoga puta autora Roberta Gojevića koji nam je prezentirao fotografski postupak izrade fotografija na staklu pod nazivom mokri kolodij ili ambrotipija, star koliko i sam medij fotografije a kojeg do sada nismo imali prilike vidjeti u živo u našim prostorijama. To je postupak unikatne ručne izrade crno bijelih fotografija na staklu izumljen 1851. godine kojeg su stari majstori najviše koristili u izradi portretne fotografije ali kojeg su krajem 19. stolječa zamjenili novi suvremeniji postupci izrade fotografija.CVU Batana pokušava probuditi interes i za ovakvu vrstu fotografije koja nije u trendu ali koja je dio povijesti i bazična za sve ono što tehnološki superiorna i moderna fotografija pruža danas ljubiteljima fotografije.

Please reload

  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page

Urednik stranice:Gordan Ukić

Suradnici : Ana Travizi

                Martina Ukić

            Ermano Bančić