13.09.2018.

Ova će vam radionica pomoći da snimate bolje fotografije, bez obzira na temu. Zajedničkim ćemo snagama naučiti kako postići ravnotežu između dva aspekta fotografije: tehnike i kreativnosti. Kompozicija predstavlja most između ta dva aspekta. Kompozicija je najvažniji dio "opreme" kojom raspolažete – još važniji od skupocjenog aparata ili objektiva

U subotu, 25. studenog 2017. u 10 sati u Galeriji cvu Batane održana je radionica pod vodstvom Andreja Firma, slovenskog fotografa koji je u tandemu sa Katjom Goljat pod imenom Photonic Wall  izlagao kolekciju fotografija Žive stijene 2.0 u Galeriji Batana.
Mentor je učesnicima u uvodnom dijelu radionice predstaviio povijest, primjere i mogućnosti korištenja cianotipije.
Potom je održao praktični prikaz izrade cianotipije na papiru i izradu cianotipije iz fotografija učesnika radionice.

Još jednom se u CVU Batani desila izvrsna i nesebična prezentacija, ovoga puta autora Roberta Gojevića koji nam je prezentirao fotografski postupak izrade fotografija na staklu pod nazivom mokri kolodij ili ambrotipija, star koliko i sam medij fotografije a kojeg do sada nismo imali prilike vidjeti u živo u našim prostorijama. To je postupak unikatne ručne izrade crno bijelih fotografija na staklu izumljen 1851. godine kojeg su stari majstori najviše koristili u izradi portretne fotografije ali kojeg su krajem 19. stolječa zamjenili novi suvremeniji postupci izrade fotografija.CVU Batana pokušava probuditi interes i za ovakvu vrstu fotografije koja nije u trendu ali koja je dio povijesti i bazična za sve ono što tehnološki superiorna i moderna fotografija pruža danas ljubiteljima fotografije.

01.07.2017.

U galerijskom prostoru CVU Batana organiziramo u subotu, 1. 7. 2017 u 10.00 sati predavanje Devona Schillera "Curating Faces: The Digital Art and Science of Facial Expression Today".  Predavanje uz diapozitive i razgovor je na engleskom jeziku.

Fotoradionica Hrvatskog fotosaveza - 2014/2015

Od 21.11. do 23.11.2014. u organizaciji Hrvatskog fotosaveza i Centra vizualnih umjetnosti - Batana čija suradnja traje već neko vrijeme, održana je fotoradionica za mlade autore iz oš J.Dobrile i Talijanske srednje škole. Bila je to uvertira za još jednu radionicu koja se održala od 27. do 28. 02. 2015. u Rovinju i na kojoj se priključila i grupa iz srednje škole Zvane Črnje.

Please reload

  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page

Urednik stranice:Gordan Ukić

Suradnici : Ana Travizi

                Martina Ukić

            Ermano Bančić