top of page

​Izložba otvorena od 23.12.2017. do 31.01.2018.

Mit je jedan od najstarijih i najvažnijih pojava u povijesti kulture čovječanstva. Kultura i umjetnost se i danas okreću k izvoru tj. likovima iz mitologije. Preuzimaju ih, preispituju, preoblikuju i aktualiziraju njihove poruke.

Autorska fotografska izložba

Žive stijene 2.0 je naslov fotografske kolekcije performativnog tandema Photonic Walls kojega tvore slovenski fotografi mlade generacije Katja Goljat i Andrej Firm. Tandem se vraća starim analognim tehnikama u fotografiji i eksperimentira raznim mogućnostima medija.

Izložba mladih fotografa

I u ovoj godini se nastavlja rad sa mladim fotografima, učenicima oš Jurja Dobrile sa kojima mentor Gordan Ukić organizira i vodi fotografski tečaj uz pomoć njihovih nastavnika Arijane Dobrila Barbaro i Tamare Perković, Na poziv za suradnju udruge Martišnjak z Muštaci, novoosnovanoj udruzi koja ima za cilj promjeniti lice muškog zdravlja, mladi autori su dobili zadatak da  fotografiraju  na svoj način   zatečeno stanje oko Ortopedske bolnice Prim.dr Martin Horvat...

Postavio Gordan Ukić

Međunarodni fotografski doživljaj baštine

Izložba otvorena od 28.10 do 22.11.2017.

Projekt „Međunarodni fotografski doživljaj baštine“ započeo je 1996. godine na inicijativu Ministarstva kulture Katalonije.

Namjera je bila usmjeriti što veći broj mladih na fotografiranje i razumijevanje baštine, a svaka od zemalja sudionica prijavljivala je svoj izbor radova mladih autora do 21 godine u zajedničku izložbu

Postavio Gordan Ukić

125 god, fotokluba Zagreb

Izložba otvorena od 7.10. do 24.10 2017.

Fotoklub Zagreb osnovan je daleke 1892 god. i ove godine slavi 125 god svojega postojanja. S obzirom na svoju tako dugu trediciju ovaj veliki jubilej obilježavamo na najbolji mogući način - organiziranjem niza izložbi u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Postavio Gordan Ukić

Izložba otvorena od 15.09. do 04,10,2017

Luka Mjeda rođen je 1952. godine u Zagrebu. Kao dijete, s obitelji seli u Australiju, gdje započinje pohađati osnovnu školu u Melbourne-u. Nakon povratka u Hrvatsku Mjeda nastavlja školovanje u Zagrebu, gdje završava gimnaziju, a godine 1977. diplomira na Fakultetu strojarstva i brodogradnje...

Postavio Gordan Ukić

Matteo Cardin - Inquisit Istriae

Izložba otvorena od 19.08 do 12.09,2017.

Matteo Cardin - talijanski fotograf sa trajnim boravkom u Vodnjanu zajedno sa Xenom Zupanić izradio je seriju fotografija po projektu Klare Mrsić u kojem se urbanizam, misticizam i povijest grada upleću u viziju koja stvara privid magične sredine opsjednute tmurnom prošlošću srednjeg vijeka u kojem je Vodnjan kao najvažniji grad Istre u tom periodu bio i mjesto patnje i straha od strane Mletačke inkvizicije.

Sa 11 crno bijelih fotografija velikog formata Cardin se igra sa novijim muralima oslikanim po cijelom mjestu te ih koristi kao pozadinu za svoje fotografije. Višestruke ekspozicije na kojima se ženski lik (Xena Zupanić) transformira u duhove, avete prošlosti, stvara tmurnu, tešku atmosferu gdje je smrt sveprisutna kao u povijesti, tako i danas te nas podsjeća na sablasnu ne tako daleku prošlost samoga mjesta i ne dozvoljava nam da zaboravimo grozote napravljene u tom periodu povijesti.

Postavio Gordan Ukić

​Izložba otvorena od 22.07. do 16.08.2017.

Mio Vesović aktivan je na hrvatskoj fotografskoj sceni već više od četiri desetljeća, a po svom pristupu i po karakteristikama opusa ubraja se u one fotografe koji čine vrh suvremene hrvatske fotografije. Pripada generaciji koja je snažno utjecala na razvoj fotografije u nas, obilježivši svojim djelovanjem, osobito osamdesetih godina 20.stoljeća, u vrijeme kad je fotografija zauzimala istaknuto mjesto u javnom, političkom i kulturnom životu, ne samo kulturnu scenu, nego i cijelu epohu. I danas su fascinantne Vesovićeve fotografije iz vremena „Poleta“ i „Studentskog lista“ , jer nose oznake identiteta  vremena i prostora; jedne generacije i jednoga kulturnog miljea

Postavio Gordan Ukić.

Izložba otvorena od 24.06. do 18.07.2017.

Izložbom Fotografi izvan domovine, obuhvaćamo i povezujemo fotografska, video i internetska djela sedam autorica i autora kojima je zajedničko, da iz različitih razloga ne žive u svojoj domovini. With the exhibition Photographers Abroad I encompass and connect photographic, video and network works of seven authors who for different reasons do not live in their homeland (because of education, job or family), which is common to all of them.

Izložba otvorena od 25.05. do 18.06.2017.

Portretna fotografija stara je gotovo koliko i sam medij. Od početaka je pratila njegov tehnički razvoj i u skladu s njime se mijenjala. Počevši s izravnim pozitivima, koji nisu imali mogućnost umnožavanja, pa sve do današnjih višestrukih instancijacija digitalnih snimaka, na različitim su materijalima osjetljivima na djelovanje svjetlosti fotografi bilježili lica znanih i neznanih pojedinaca svoga vremena.

Izložba otvorena od 05.05. do 21.05.2017.

Fotografski projekt “Srca Istre” tek je na prvi pogled dokumentaristički. Ili točnije, pridjev dokumentaristički zaslužuje isključivo na osobnoj razini autora koji su ga zamislili, osmislili i proživjeli.

Izložba otvorena od 12.04. do 30.04.2017.

U galeriji Centra vizualnih umjetnosti «Batana» u srijedu 12. travnja otvorena je izložba 7. smotra  rovinjske fotografije. Od 2010. god svake godine se organizira natječaj na koji se prijavi između 40 i 60 autora i koji prijave 150 do 200 fotografija od kojih žiri izabere 60-tak fotografija za izložbu

Postavio Gordan Ukić

Izložba otvorena od 23.12. do 22.01.2017.

Višestruko talentirana mlada autorica Maria Ćurčić, svojim se sugrađanima predstavila samostalnom izložbom fotografija "Rovinj full of art" koja se, u Centru vizualnih umjetnosti Batana, može razgledati sve do 22. siječnja

Please reload

bottom of page