top of page
Plakat_Istra_2021-HFS_WEB.jpg

Ljetne fotoradionice za djecu i mlade „Istra – ambijent, kulturna baština“ Hrvatski fotosavez priređuje u Istri kontinuirano od 1997. godine.
Ovogodišnja radionica okupila je tridesetak sudionika iz Križevaca, Zagreba, Rovinja, Kastva, Bjelovara, Krnice, Valpova i Pule.VIŠE>>

djuli_noc_001.jpg

U galeriji Batana otvorena je kolektivna izložba fotografija, Udruge ljubitelja fotografije „Format“ iz Pule koja djeluje od 2003. godine.  

Izložba je realizirana na osnovu suradnje udruga/klubova, koje CVU "Batana" Rovinj, godinama redovno održava s jednom udrugom/klubom a imaju u svom programu fotografiju kao temelj aktivnosti. 

Ove godine čast da nam se predstavi izložbom u Galeriji „Batana“ je udruga „Format“ Pula, temom: Pula noću – Pola di notte.

..VIŠE>>

10b1.jpg

YAYA in Wonderland

10.09..- 03.10...2021.

Ima dana kad šetajući ulicama gradova, a može nam se dogoditi bilo gdje, na svim kontinentima, naletimo na prizor u kakvom izlogu, balkonu, ili na fasadi koji nas na prvi pogled otme, onda zbuni, možda i šokira, a potom razveseli, umiri i na kraju nasmije. Upravo taj efekt doživjeti ćete na fotografijama Ane Lorencin iz serije “ Yaya in Wonderland “, jednu modernu bajku protkanu suptilnim potpričama u kojima će svaki gledatelj pronaći kakav detalj za sebe, možda iz svojeg djetinstva, ili bliže prošlosti, te će na kraju rastegnuti osmijeh od uha do uha, ali direktno iz srca... .VIŠE>>

Petra Slobodnjak, PLANINSKA 7 (2).jpg

Planinska 7

12.08.- 05.09..2021.

Projekt PETRE SLOBODNJAK Planinska 7 donosi priču o suživotu i zajedništvu susjeda u zgradi na zagrebačkoj Peščenici, na adresi Planinska 7.

Planinska 7 gotovo filmski donosi, u formi foto i pisanih eseja, niz zanimljivih priča koje se isprepliću, a tematski ih povezuje zajednički habitat, koji dijele (često doslovno, jer se prijateljski druže) njegovi stanari..... VIŠE>>

Nina Đurđević, iz serije Festivalska (2).jpg

Festivalska

15.07- 08.08.2021.

U izložbenom prostoru Photo Art Gallery Centra vizualnih umjetnosti „Batana“ u Rovinju, Trg brodogradilišta 2, otvara se u petak, 15. srpnja 2021. u 21 sat  samostalna izložba NINE ĐURĐEVIĆ, jedne od istaknutih predstavnica suvremene hrvatske fotografije. Na će se u Galeriji „Batana“ predstaviti fotografskim ciklusom „Festivalska“, na kojem radi već petnaestak godina, a kojeg je osmislila kao fotografsku seriju koja vizualno priča ne one službene, nego neslužbene priče s filmskih festivala...VIŠE>>

Fotografije Daniel Pavlić (13).jpg

Predstavljamo vam fotografije Između dva čekanja koje su snimljene nakon potresa na području Banovine: Siska, Gline, Petrinje kao i ostalih mjesta i sela na Banovini.

Autori fotografija su: Miroslav Arbutina iz Siska i Danijel Pavlić iz Petrinje... VIŠE>>.

Deplian_Horizont događaja_2_Page_2_Image_0002.jpg

Horizont događanja

19.06.- 11.07..2021.

Otvorenje izložbe fotografija i predstavljanje knjige Horizont događaja, Drage Filića.VIŠE>

Bezvremenost_kolaži_Rovinj_2021 (15).jpg

Kolekcija Bezvremenost u Rovinju je nastala izborom iz baze fotografija izloženih kroz desetogodišnji program - Smotra rovinjske fotografije. 

Jezgra kolekcije Bezvremenost je oformljena 2017. godine povodom obnove suradnje s Fotoklubom Maribor, gdje je bila izložena na uvid stručnoj javnosti u Fotografskom muzeju Maribor.  ... VIŠE >>

Pozivnica, FKK Beli Manastir2.jpg

Predstavljamo vam kolektivnu izložbu fotografija naših prijatelja iz Belog Manastira.Ova izložba je rezultat suradnje , odnosno razmjene izložbene djelatnosti pošto je CVU Batana imala kolektivnu izložbu: "Bezvremenost" u Belom Manastiru.
Izložbom u Galeriji Batana, uzvraćamo za naše gostovanje u Baranji, odnosno u Belom Manastiru...
VIŠE>>

bottom of page