top of page

Postavio Gordan Ukić

Fotografska nacionalna izložba mladih

Ovogodišnja natječajna izložba ''Svijet oko nas'', za mlade hrvatske fotografe ispunila je očekivajna. Odazivom velikog broja autora na najboljem smo putu da ovim konceptom izložbe postanemo redovna, tradicionalna i prepoznatljiva izložba za mlade autore. 

Postavio Gordan Ukić

Autorska fotografska izložba

28.11.-16.12.2018.

 

Fotografije Darka Trojanovića snimljene 28. studenog 1965. godine u Rovinju dokumentiraju najrazorniju oluju koja je uzrokovala golemu materijalnu štetu.

Postavio Gordan Ukić.

Autorska fotografska izložba

8.09.-21.09.2018.

Broj šesnaest koristi se često kada govorimo o nečemu što se radi svojski, predano i intenzivno. Šesnaest je u mnogim kulturama i religijama broj punine i sveobuhvatnosti. Naslov izložbe »Sve u šesnaest« u potpunosti odgovara ovom opisu broja šesnaest, ali je nastao spontano iz potpuno »praktične« svakodnevne situacije predanog i iskusnog rovinjskog fotografa Ermana Bančića

Postavo Gordan Ukić

Zajednička fotografska izložba članova cvu Batana

08.09.-21.09.2018.

Kolekcija fotografija, s zajedničkim nazivom “Bezvremenost”, uključuje trideset i osam fotografija mlađih kao i renomiranih autora, članova CVU Batana. Fotografije su nastale u zadnjih osam godina. Obuhvaćaju interpretacije netipičnih prizora i tema, povezanih s pojavama i stanjima u prirodnom i urbanom lokalnom okruženju.

Veselimo se izlaganju rovinjskih autora u recentnom prostoru Fotokluba Zagreb.

Autorska fotografska izložba

04.08.-02-09.2018.

Osma ovogodišnja izložba fotografije u Centru vizualnih umjetnosti «Batana» posvećena je mladoj umjetnici iz Pule Lari Ušić. Izložba pod nazivom «Interijeri» otvorena je u subotu 4. kolovoza, a posjetiteljima su je predstavili predsjednik «Batane» dr. Mladen Boljkovac i likovni kritičar Đani Celija koji je napisao i predgovor za prateći katalog

Postavio Gordan Ukić

Bienalna žirirana tematska izložba recentnih radova članova ULUPUH-ove Sekcije za fotgrafiju

07.07.-31.07.2018.

AKTUALNO“ je kustoski projekt koji se od 2008. godine do danas realizira kao niz bijenalnih, tematski koncipiranih, žiriranih i kuriranih izložbi Sekcije za fotografiju ULUPUH-a, kroz koje članovi sekcije imaju priliku dati svoj fotografski osvrt na neku od aktualnih tema u društvu.

Postavio Gordan Ukić

 Lonjsko polje-Lubenice-Zagreb   foto eseji

02.06.-30.06.2018.

U izložbenom prostoru Photo Art Gallery CVU „Batana“ u Rovinju, Trg brodogradilišta 2, otvorena je  samostalna izložba fotografija istaknutog hrvatskog fotografa  TOMISLAVA RASTIĆA, pod nazivom „Tri hrvatske priče“. Radi se o foto-esejima koji pričaju slikovnu priču o tri specifična hrvatska podneblja i tri specifične hrvatske sredine: Lonjskom polju, mjestu Lubenice na otoku Cresu i Zagrebu. Fotografijom  svjedočeći poetično, ali autorski upečatljivo o autentičnosti današnjeg življenja na ove tri različite lokacije u Hrvatskoj.

Postavio Gordan Ukić

Izložba fotografija i videa

04.05.-27.05.2018.

Fotografkinje izvan domovine je izložba fotografijei videa koja obuhvaća i povezuje pet autorica, vrlo različitih u pristupu i oblikovanjufotografskog izraza. Njihova je bitna poveznica da su zbog obrazovanja iobiteljskih razloga napustile svoju domovinu, a njihovo poimanjesegmenata nove okoline očito je u izboru djela za ovu izložbu.

Postavio Gordan Ukić

Autorska fotgrafska izložba

07.04.-29.04.2018.

 Indija je put prema unutra s izlazom iz komfora. Ošamari te kao najcrnija oluja da bi ti pokazala dugu. Odvede te u krajnost kako bi se dalje moglo bezbrižno nastaviti laganim korakom. U jednom trenutku daje neprocjenjiv osjećaj sreće, a već u drugom tugu. Svaka staza je priča za sebe, a opet je to jedan svijet. Indija je sve. Noć i dan. Toplo i hladno. Ružno i lijepo. Bogato i siromašno. Kaos i mir. Osmijeh i suza.

Izložba fotografija učenika J. Dobrile

14.03.-31.03.2018.

U Centru vizualnih umjetnosti Batana, otvorena je kolektivna izložba fotografija mladih autora- učenika Osnovne škole "Juraj Dobrila", koji su na temu "Ribari i zemljoradnici", uz pomoć nastavnica Arijane Dobrile i Tamare Perković i fotografa Gordana Ukića ispričali svoju priču o svom gradu i sugrađanima.

Izdanje 2017

15.03.2018.

U Centru vizualnih umjetnosti "Batana" upriličena je svečana podjela nagrada prvoplasiranim autorima s natječaja "Foto-priča o Rovinju 2017". Riječ je o trećem po redu natječaju na kojem je sudjelovalo trideset autora među kojima je komisija odabrala tri najuspješnija u kategorijama fotografija i audio-videa...

Projekcija i multimedijalna izložba

03.03.-10.03.2018.

Paolo Gentilini, autor projekta i multimedijalne izložbe Luminar, u fokus svog preispitivanja stavlja životni put glavnog lika - osamljenog mladog hrabrog čovjeka u zapuštenom, razorenom, mračnom vremenu i prostoru kojemu ne pripada. Glavni lik, vođen vlastitim unutarnjim vrijednostima i uvjerenjima, traži i slijedi svoj cilj - Mjesec, jedini izvor svjetla, nade i života...

​Izložba otvorena od 03.02.2018. do 28.02.2018.

Što je život? Što je fotografija?  Da li je život prolazan a fotografija vječna? Može li se trajanje i kretanje života u jednom trenutku zaustaviti fotografijom? Život, bio on kratak ili dug, kvalitetan ili ne, uvijek ima svoju vrijednost, ponekad se podcjenjuje a ponekad precjenjuje. Fotografija je naše sjećanje na nešto...

​Izložba otvorena od 23.12.2017. do 31.01.2018.

Mit je jedan od najstarijih i najvažnijih pojava u povijesti kulture čovječanstva. Kultura i umjetnost se i danas okreću k izvoru tj. likovima iz mitologije. Preuzimaju ih, preispituju, preoblikuju i aktualiziraju njihove poruke.

Please reload

bottom of page