top of page

Voda kao vizualna inspiracija fotografa

 

U Centru vizualnih umjetnosti Batana u petak 29. siječnja otvorena je šesta izložba rovinjskih fotografa na temu «Voda». Pozivu organizatora  odazvala su se 32 autora sa 127 radova. Glavni selektor Ivica Nikolac, istaknuti foto umjetnik i dugogodišnji predsjednik Hrvatskog foto saveza imao je puno posla u izboru najboljih fotografija.
Kako je istaknuo dr. Mladen Boljkovac, predsjednik Batane, ovo je prva ovogodišnja izložba u foto galeriji, čime je potvrđeno opredjeljenje kluba prema mladih zaljubljenicima u fotografiju i popularizaciji ove grane umjetnosti.
Selektor Ivica Nikolac pohvalio je dobru dugogodišnju suradnju između Hrvatskog foto saveza i CVU Batana koja uživa punu podršku grada, što je doprinijelo dugogodišnjem usponu i afirmaciji rovinjske fotografije u svijetu. Tema šeste smotre je univerzalna jer nema foto-izložbe na kojoj nema motiva vode. Stoga je pred rovinjskim amaterima i profesionalnim fotografima bio izazov kako snimiti nešto novo. U tome je najviše uspio dugogodišnji član foto-kluba Dušan Grbac kojemu je pripala prva nagrada za poetske fotografije pod nazivom «Na putu» i «Jezero». Drugu nagradu odnijela je mlada foto-amaterka Sara Dušić za «Kapljice», a treću je osvojio  Dušan Družetić za «Snagu vode». Pohvale za svoje radove dobili su Dalibor Talajić, Kruno Sudec, Ermano Bančić, Selena Košara, Ettore Perazzetta i Dijana Volkmer.
I ovu izložbu prati atraktivan katalog sa predgovorom Ivice Nikolca i kalendar za 2016. godinu sa reprodukcijama svih izloženih radova.
Izložbu rovinjske fotografije možete razgledati do 19. veljače.

bottom of page