top of page

Bezvremenost

Otvorenje izložbe fotografija članova CVU Batana u muzeju

fotografije u Mariboru 09.03.2017.

U četvrtak, 9. ožujka 2017., otvorena je u fotografskom muzeju u Mariboru, izložba fotografija "Brezčasje" (Bezvremenost), članova CVU Batana Rovinj.
Kustosica mariborske izložbe je Lavoslava Benčić.
Tekst u katalogu potpisuju Lavoslava Benčić i Mladen Boljkovac.

Za izložbu je predloženo 55 autora s preko 800 fotografija.
Izabran/a je 31 autor/ca s isto toliko fotografija.

Na skupnoj izložbi sudjeluju:
Ana Travizi, Cristian Devescovi, Dalibor Talajić, Darko Pap, Dominik Cergna, Doriano Orbanić, Dragan Borčić, Drago Filć, Dražen Družetić, Dušan Grbac, Ermano Bančić, Fabio Damugia, Gordan Ukić, Irene Korenić Ukić, Ivan Onsrud, Ivo Vidotto, Jasmin Tanović,
Johhanes Nesslauer, Josip Pogorilić, Kruno Sudec, Lucija Ukić, Majda Jašarević, Maribel Castro, Martina Ukić, Mladen Boljkovac, Saša Vadanijel, Silena Košara, Toni Sošić, Vedran Pogorilić, Vlado Bjelajac in Zoran Rumboldt.

Fotokino klub Maribor i CVU Batana Rovinj već desetljećima rade na fotografskoj promidžbi u svojem zavičaju. Kada se gleda na povijest tih dvaju klubova, vidimo sličnosti: bilo je uspona i padova, ali još uvijek su tu entuzijasti koji su spremni "povući" naprijed. Tako i ova prigodna izložba fotografije ide u tom cilju da se ljubitelji fotografije u Mariboru,  upoznaju s radom CVU Batana Rovinj. FK Maribor je u listopadu 2016. u Rovinju imao kolektivnu izložbu svojih članova, pod nazivim "Ulica - la strada"
Još 2001 godine su FK Maribor i CVU Batana (Virgilio Giuricin i Bogo Čerin) potpisali povelju o bratimljenu u cilju promocije i suradnje na polju fotografije.
Petnaest godina kasnije CVU Batana se predstavlja u Mariboru s fotografijama iz fundusa,
kolekcijom od tridesetijedne fotografije i isto toliko autora pod skupnim imenom "Brezčasje" (Bezvremenost), nastalih unazad sedam godina, s ciljem da ljubitelji fotografije u Mariboru upoznaju radove CVU Batana i obnove suradnju između kluba i udruge.
Zahvaljujući članovima i entuzijastima, CVU Batana nastavlja aktivnost koja traje više od 150 godina fotografske tradicije u Rovinju.
Budućnost CVU Batana su ljudi, prijatelji, fotografije i mladi Rovinja. Na njima i nama je zadatak očuvana tradicije, širenja novih fotografskih ideja. Uz bogato stoljeće i pol dugu fotografsku baštinu i tradiciju, Rovinj se zbog toga nalazi na fotografskoj karti svijeta.

Osvrt: Ermano Bančić

Fotografije sa otvorenja izložbe

Fotografije snimio Ermano Bančić

bottom of page