top of page
Biljana Knebl

Samostalna izložba fotografija

od 03.06. do 30.06.2022.

Pozivnica_Biljana Knebl_New York, New York_4.jpg

Biljana Knebl završila je Školu primijenjenih umjetnosti u Zagrebu. Bavi se grafičkim dizajnom, fotografijom, ilustracijom i slikarstvom. Svoje je radove izlagala na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u galerijama, knjižnicama i drugim izložbenim prostorima u zemlji i inozemstvu, a sudjelovala je i na mnogim likovnim kolonijama. U mladosti je živjela nekoliko godina u SAD-u, kasnije u Indoneziji, a proputovala je i veći dio Europe, pa su iskustva i doživljaji s tih putovanja i s boravaka u drugim sredinama svakako imali utjecaj na njezin kreativni izričaj. Dugo godina radila je u izdavačkoj djelatnosti kao likovni i grafički urednik i kao dizajner. Na poslovima u izdavačkim kućama Mladost, Agencija za fotodokumentaciju, Hrvatska matica iseljenika i Alfa d.d. radila je likovnu opremu i pripremu za tisak slikovnica, knjiga, brošura, kalendara, plakata, reklamnih mapa, kataloga i ostalih tiskanih sredstava propagande, gdje je u kreaciji likovnih rješenja koristila svoje ilustracije i fotografije. Stalni je suradnik Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, za koje radi plakate i programe za koncerte te likovnu opremu nosača zvuka.  

 

Biljana Knebl fotografijom se bavi od mladosti, aktivnije od 2008. godine, kad se učlanjuje u Fotoklub Zagreb. Od tada redovito sudjeluje na klupskim i drugim žiriranim, kao i međunarodnim izložbama fotografije. Godine 2013. stiče međunarodno počasno umjetničko zvanje AFIAP, a 2015. EFIAP. Godine 2016. dodijeljena joj je prestižna Nagrada Tošo Dabac za iznimne uspjehe i postignuća u fotografskoj umjetnosti, a 2018. godine Međunarodna federacija fotografskih umjetnosti dodjeljuje joj međunarodno počasno zvanje  EFIAP/bronze.  

 

Od 2008. godine do danas Biljana Knebl realizirala je 20 samostalnih izložbi fotografija te veći broj skupnih u organizaciji Fotokluba Zagreb, izvedenih u raznim galerijskim prostorima u Zagrebu, Hrvatskoj i u inozemstvu. Za izložbe u Fotoklubu Zagreb, ali i za one u Galeriji fotografije Vladimir Filakovac Kulturnog centra Dubrava u Zagrebu te u knjižnicama i drugim izložbenim prostorima radila je uz to i grafički dizajn i pripremu za tisak, za više od 40 kataloga, plakata i pozivnica.  

 

Članica je Fotokluba Zagreb, HDLU-a i još nekoliko likovnih udruga.   
 
Kontakt: 
Vladimira Nazora 18, 10000 Zagreb  
385 (0)91 53 18 855  
biljkak@gmail.com; biljkak@yahoo.com 

_MG_8305.jpg
_MG_8241.jpg
_MG_8042.jpg
_MG_7975-v1,1.jpg
bottom of page