top of page
Eugenia Maximova

Samostalna fotografska izložba

Fotografkinja Eugenia Maximova izlaže u galeriji CVU Batana kolekciju s naslovom "Nostalgične veze" od 12. 9. do 2. 10. 2018., a dan nakon otvorenja samostalne izložbe, 13. rujna od 18 do 21 sat održat će fotografsku radionicu "Konstruiranje slike i pravila kompozicije".

 

O autorici: Eugenia Maximova je bugarska fotografkinja, a trenutno živi i radi u Beču. Diplomirala je novinarstvo i komunikacijske znanosti na Sveučilištu u Beču. Fotografija joj je u život ušla neočekivano, no ubrzo joj je postala omiljeni način komunikacije; novi kreativni izraz doživljaja svijeta koji je okružuje. Eugenijina novinarska izobrazba odražava se na brojim projektima. Njezine slike prikazuju živote drugih, reflektiraju društveno-političke modele i trendove, te ispituju njihove posljedice na društvo i kulturu. Trenutno djeluje kao slobodna fotografkinja. Među njenim klijentima, izdvajaju se: GEO, National Geographic, Die Zeit, Moscow News, The Guardian, The Washington Post, Corriere della Sera i mnogi drugi.

https://www.emaxphotography.com/

b8c513_7a732b3adac2400d8414152c6ef96228.

Samostalna fotografska izložba “Nostalgične veze” je labuđi spjev socio-političkog razdoblja i društva viđen iz perspektive Eugenie Maximove, jedne od najzanimljivih savremenih fotografkinja, koja se već godinama temeljito upoznaje sa sadašnjošću i bliskom prošlošću Balkana.

Prizori na fotografijama “Nostalgične veze” izazivaju jake osjećaje; otkrivaju precizne razlike između ideala i stvarnosti, tragaju za prošlošću, odišu sjećanjima i opiru se zaboravu u atmosferi iza željezne zavjese ...

Otvorenje izložbe održat će se 12. 9. 2018. u 18. sati u Galeriji Batana, Trg brodogradilišta 2, Rovinj. Izložba ostaje otvorena do 2. listopada

Otvorenje izložbe ˝Nostalgične veze˝

bottom of page