top of page
Pula
Lijepa noću i srcu jako draga
 

Udruga Format

od 7.10 do 29.10. 2021.

Udruga FORMAT 

 

Udruga ljubitelja fotografije ''FORMAT'' djeluje od 2003. godine. Organizator je mnogobrojnih tečaja za građanstvo i izložbi fotografija, kao skupnih, tako i samostalnih izložba svojih članova. Uspješno surađujemo sa gradom Pula, Vodnjanom, Fažanom i Općinom Medulin. U nekoliko velikih projekata sudjelovali smo sa osnovnim školama ''Mate Demarin'' i ''Tone Peruško'', te ''Čitaonicom Kluba Umirovljenika'' i ''Društvom distrofičara Istre''. Organizatori smo tečajeva za građanstvo, te putem izložba prezentiramo rad svojih članova, kao i polaznika tečajeva. Osnivače udruge ''FORMAT'' od samog početka vodi zajednička želja za poboljšanjem prilika i uvjeta za život u svojoj zajednici, te edukaciju građanstva o fotografiji kao vizualnom mediju izražavanja. Članovi smo Zajednice Tehničke Kultura - Pula.  

 

O izloženim radovima 

 

Pula 

lijepa noću 

i srcu jako draga 

 

Motivacija za fotografiranje prikazanih radova leži u želji da se grad, kojeg volimo i u kojem živimo, prikaže ne samo kao urbana sredina sa svojim svijetlim točkama, već kao potreba da se iznesu – stave na vidjelo vlastita promišljanja o prostoru kojeg ne sagledavamo samo kao promatrači, već da prikažemo prizore koji nas vežu emotivno. 

Noć daje mogućnost da otpadnu svi faktori ''Glamura'' te da se pažnja usredotoči na jednostavne i autoru emotivno drage prizore. 

Nadamo se, da će se i gledateljstvu ostvariti mogućnost da grad Pula vidi na jedan drugačiji način. 

 

Format, Pula

djuli_noc_010.jpg
Fotografije sa otvorenja izložbe

7.10.2021. Postavio Gordan Ukić

U galeriji Batana otvorena je kolektivna izložba fotografija, Udruge ljubitelja fotografije „Format“ iz Pule koja djeluje od 2003. godine.  

Izložba je realizirana na osnovu suradnje udruga/klubova, koje CVU "Batana" Rovinj, godinama redovno održava s jednom udrugom/klubom a imaju u svom programu fotografiju kao temelj aktivnosti. 

Ove godine čast da nam se predstavi izložbom u Galeriji „Batana“ je udruga „Format“ Pula, temom: Pula noću – Pola di notte.

hrelja (2).jpg
franko (2).jpg
nevio2.jpg
djuli_noc_001.jpg
bottom of page