top of page

Izložba fotografija „Istra 2021“

 

Ljetne fotoradionice za djecu i mlade „Istra – ambijent, kulturna baština“ Hrvatski fotosavez priređuje u Istri kontinuirano od 1997. godine.
Ovogodišnja radionica okupila je tridesetak sudionika iz Križevaca, Zagreba, Rovinja, Kastva, Bjelovara, Krnice, Valpova i Pule.

 

Cjelodnevni intenzivan rad omogućio je sudionicima upoznavanje s kulturnom i prirodnom baštinom Istre, usvajanje novih znanja i vještina u korištenju digitalnih fotoaparata. Snimanje camerom obscurom, izrade fotografija u fotolaboratoriju, izrade fotoslika, aplikacija na tekstilu te vizualno interpretiranje različitih tema. Osobito je značajno unapređenje socijalnih kompetencija zajedničkim radom i boravkom u uvjetima različitim od uobičajenog.

Program se ostvaruje kroz samostalan istraživački rad koji nastaje u suradnički pozitivnom okružju generacijski raznovrsne grupe čiji je rezultat zajednički projekt.

 

Izložba fotografija „Istra 2021“ biti će otvorena u Galeriji Centra vizualnih umjetnosti „Batana“ u Rovinju, a u sklopu programa biti će provedene fotoradionice za učenike Osnovne škole Jurja Dobrile iz Rovinja i Osnovne škole Petra Studenca iz Kanfanara.

 

Otvorenje je u petak 5. studenog u 18:00 sati.

Fotografije sa otvorenja izložbe

Fotografije snimio Gordan Ukić

Plakat_Istra_2021-HFS_WEB.jpg
bottom of page