top of page
Lorna Kijurko - ˝Bez žurbe˝

Samostalna fotografska izložba

 Centar vizualnih umjetnosti «Batana»  od 2010. god svake godine se organizira fotografski natječaj na koji se prijavi između 40 i 60 autora i koji prijave 150 do 200 fotografija od kojih žiri izabere 60-tak fotografija za izložbu.

Na 7.smotri rovinjske fotografije 2017 godine prva nagrada uručena je Lorni Kijurko za seriju fotografija pod naslovom «Živost». Time je, uz plaketu i foto-monografiju, stekla pravo ina samostalnu izložbu svojih radova u «Batani» koju ovdje predstavlja pod nazivom ˝Bez žurbe˝

E85I0635.jpg

 Indija je put prema unutra s izlazom iz komfora. Ošamari te kao najcrnija oluja da bi ti pokazala dugu. Odvede te u krajnost kako bi se dalje moglo bezbrižno nastaviti laganim korakom. U jednom trenutku daje neprocjenjiv osjećaj sreće, a već u drugom tugu. Svaka staza je priča za sebe, a opet je to jedan svijet. Indija je sve. Noć i dan. Toplo i hladno. Ružno i lijepo. Bogato i siromašno. Kaos i mir. Osmijeh i suza. Miris i smrad. Ona je majka strpljivosti. Kaotičnost izbija sa svih strana, ali funkcionira. Uvijek stigneš i nađeš put. Ona je kao najljepši cvijet koji nikne usred ničega i svojom ljepotom obasja ništavilo. Uči te kako se smijati od sreće. Pjeva "ti si ljubav". Govori o ljepoti i životu ulice. Pleše između zidova slobode i najgorih pravila. Indija je svijet kontradiktornosti i planet šarenila. Ona je ritam života. 

 

Lorna Kijurko

Lorna_Kijurko_-_Bez_žurbe.jpg
bottom of page