34. FIAP BIJENALE CRNO-BIJELE FOTOGRAFIJE

Za sudjelovanje u nacionalnoj kolekciji

Hrvatski fotosavez raspisuje Natječaj za sudjelovanje u nacionalnoj kolekciji na 34. FIAP bijenalu crno-bijele fotografije 2017. godine koji će se održati u Južnoj Africi, u Durbanu i Port Elizabethu, 2018. godine. Pojedini autor može prijaviti do 10 fotografija. Tema: Naslijeđe, tradicija, običaji. Rok za prijam fotografija: 26. veljače 2018.

Pred Vama je već tradicionalni fotografski  natječaj – „ 8. Smotra rovinjske fotografije“.

Nadamo se da ste tokom godine bili vrijedni u snimanju i da ste zadovoljni svojim radovima.

Kroz ovu smotru imate priliku svojim prijateljima i sugrađanima pokazati fografije koje odgovaraju ovogodišnjoj temi.  Zadana tema je  „ŽIVOT“  (u nastavku sljedi objašnjenje teme).

7. smotra - tema slobodna

Rok za prijavu 5.3.2017

Poštovani članovi, prijatelji i ljubitelji fotografije,

 

 

Pred Vama je novi „foto-natječaj“ koji organiira CVU Batana za svoje članove, prijatelje i sve ljubitelje fotografije koji gravitiraju Gradu Rovinju i okolici (Bale, Kanfanar, Žminj).

Tema za ovogodišnju „7. Smotru rovinjske fotografije“ 2017 je „Slobodna“ tema.

Neiscrpna je to tema za fotografiju, u svim fotografskim tehnikama i tendencijama. Svi Vi koji želite sudjelovati pregledajte svoje fotografije i odaberite četiri (4) vama najbolje. Stručni će žiri/selektor (ovisi o broju prijavljenih radova i autora) s pažnjom pregledati vaše fotografije i donjeti odluku o najboljoj footografiji ili kolekciji. Prvonagrađeni autor stječe pravo na samostalnu izložbu u galeriji „Batana“ u 2018. godini. Predviđene su tri nagrade (i diplome) i  do šest pohvala za učesnike.

Za sve koji nisu sigurni u osobni odabir, mogu donjeti fotografije na uvid u tajništvo CVU Batane, radnim danom u večernjim satima (19 – 21 sat), gdje ćemo zajedno pregledati i izabati fotografije za natječaj.

Ne zaboravite popuniti „Prijavnice“ (u prilogu s pravilnikom) i proučite si pravilnik.

Podjelite informaciju i Vašim prijateljima koji se druže s fotoaparatom i samozatajno snimaju.

Krajnji rok za prijavu fotografija na natječaj je 5. 3. 2017.  • Žiriranje - odabir fotografija je 12. 3. 2017.

Otvorenje izložbe je 12. 4. 2017 u 19.00 sati.

Kontakt za pitanja, vezano za izložbu (Ermano Bančić, 098 660357)

 

Pozdrav i unaprijed puno hvala svima koji se odluče sudjelovati na ovogodišnjoj smotri.

 

 

za

CVU Batana Rovinj

tajnik,

Ermano Bančić

PRAVILNK NATJECANJA

PRIJAVNICA (HR+TAL)-pdf

PRIJAVNICA (HR+TAL)-doc

Foto priča iz Rovinja

Foto & audiovideo contest - 2016

ISFAV, Institut za fotografiju i vizualne umjetnosti iz Padove, od 1990. organizira dvogodišnji tečaj fotografije i vizualne komunikacije kojim se obrazuju stručnjaci na području kreativne fotografije, a stečena znanja im omogućavaju uključivanje u realizaciju složenih projekata vizualne komunikacije i kompetencije na području art-direkcije.

ISFAV je jedini specijalizirani institut visokog obrazovanja na području kreativne fotografije u sjeveroistočnom dijelu Italije, priznat od Regije Veneto.

 

ISFAV, u suradnji s Centrom vizualnih umjetnosti „Batana“ iz Rovinja i uz podršku Grada Rovinja, raspisuje drugo izdanje natječaja FOTOPRIČA IZ ROVINJA.

 

U stalnoj svjetskoj tehnološkoj evoluciji mijenjaju se i načini izražavanja, a moderna sredstva komunikacije približavaju širu publiku fotografiji i amaterskom videozapisu.

Mnogi snimaju fotografije i videozapise potaknuti trenutnom emocijom, a rijetki su oni koji se pripremaju za snimanje.

Cilj natječaja je potaknuti profesionalne fotografe i videosnimatelje, amatere i početnike koji koriste prenosna sredstva komunikacije da promatraju grad i svojim stilom stvore priču koja priča npr. o duhu mjesta, o karakteristikama i načinu života neke obitelji ili pojednica koji u njemu žive, o zanimanjima, o mjestima okupljanja mladih, o nekom društvenom problemu…

Sudionici moraju ispričati svoju priču o Rovinju birajući temu po vlastitom izboru.

PRAVILNIK NATJECANJA

BANDO

WELTBEWERB

CONTEST

Natječaj za mlade fotografe - Foto 6

Fotografski natječaj na nivou države na temu : Igra

Centar vizualnih umjetnosti„Batana“, Rovinj, šestu godinu za redom organizira foto natječaj za mlade fotografe. Ove smo godine odlučili da „Foto 6“ bude nacionalnog karaktera kako bismo dali priliku što većem broju mladih fotografa, učenicima, studentima, udrugama i školama koje promiču fotografiju u svojoj sredini da sudjeluju na ovoj, sada već tradicionalnoj izložbi. Poziv se odnosi na mlade autore/fotografe s područja Republike Hrvatske.Tema ovogodišnje izložbe je IGRA.Cilj nam je da ovaj natječaj potakne mlade autore na stvaranje i da „Foto“ postane tradicionalna izložba za mlade fotografe Republike Hrvatske.

PRAVILNIK NATJECANJA

PRIJAVNICA PDF

PRIJAVNICA DOCX

6.smotra rovinjske fotografije

Otvoren fotografski natječaj na temu: Voda

Poštovani članovi,prijatelji i građani


Ovom obavijesti vas pozivamo na sudjelovanje na novom natječaju u organizaciji CVU „Batana“ Rovinj. Tema ovogodišnjeg natječaja je „VODA“ u svim fotografskim tehnikama i tendencijama. Voda kao zadana tema u fotografiji nije nova, često se ponavlja ali je svaki put raznolika u pojavi i obliku fotografskog motiva. Nadamo se da Vam inspiracije neće nedostjati, svi ste već na neki način snimali vodu. Dajte si mašti i kreaciji prostora, tema je široka i neiscrpna a voda svuda oko nas, ona je život.            

 

Vremena ima do kraja studenog, (31. 11. 2015, god.) kad je zadnji rok za predaju fotografija (do 4(četiri)). Zavirite u svoje arhive i izaberite najbolje fotografije. Ako niste sigurni ili ih imate previše, CVU „Batana“ Vam je na raspolaganju svakim radnim danom od 19 – 21 sat.  
 
Svi ostali podaci u vezi natječaja nalaze se u prilogu (pravilnik i prijavnica).

 

Nadamo se vašem sudjelovanju na „6. Smotri rovinjske fotografije“ 2015, i unaprijed Vam hvala.

 

 

Za CVU Batana

tajnik, Ermano Bančić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografski natječaj - 2015

Povodom 25 godina rada ISFAV-a, Instituta za fotografiju i vizualne umjetnosti iz Padove otvoren je natječaj Foto priča iz Rovinja (Fotoracconta Rovigno). Natječaj ima za cilj poticanje profesionalnih fotografa, videosnimatelja, amatera i početnika da promatraju grad i svojim stilom stvore priču koja priča o duhu mjesta, karakteristikama i načinu života neke obitelji ili pojedinca koji u njemu žive, o zanimanjima, mjestima okupljanja mladih, o nekom društvenom problemu. Tema je slobodna, s naglaskom na Rovinj i njegova obilježja. Natječaj otvoren do 19.10.2015. ( više)

01.04.2015. postavio Gordan

Ako vas zanimaju fotografije divljine Natural History Museum iz Londona organizira natječaj Wildlife Photographer of the Year. Odabrano je  50 finalista koji su ušli u izbor od 41,000 prijavljenih.

Natječaj Monochrome Photography Awards 2015

01.04.2015. postavio Gordan

Otvoren je natječaj za crno bijelu monokromatsku fotografiju  Monochrome Photography Awards 2015. Zadnji rok prijave je 13.06.2015. Tko je u izboru za 2014. godinu pobjednik u konkurenciji profesionalaca i amatera   u kategorijama apstrakcija, oglašavanje, arhitektura, moda, fine art, pejzaž, akt, ljudi, fotoreporterstvo, foto manipulacija, portret i priroda, možete pogledati ovdje.

01.04.2015. postavio Gordan

Časopis National Geographic Traveler između 18.000 fotografija odabrao je najbolje.Pogledajte ovdje tko su pobjednici.

Fotografski natječaj „Školski sport i olimpijski pokret“

01.04.2015. postavio Gordan

Hrvatski školski sportski savez (HŠSS), u suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom (HOA) provodi natječaj pod nazivom Školski sport i olimpijski pokret na temu Sportska fotografija, koji će trajati od 01. veljače 2015. do 15. travnja 2015. godine. Uvjeti natječaja.

20.međunarodna izložba fotografija

01.04.2015. postavio Gordan

Fotoklub Kornat otvara fotografski natječaj za 20. međunarodnu izložbu fotografije 2015. na slobodnu temu.Prijave do 19.04.2015. Više o natječaju možete saznati ovdje.

Međunarodni festival fotografije Organ Vida

01.04.2015. postavio Gordan

Međunarodni festival fotografije Organ Vida ove godine ostvaruje svoje sedmo izdanje na temu Granice. Tradicionalno, početkom svake godine festival otvara javni međunarodni poziv na natječaj koji ove godine traje od 29. ožujka do 1. svibnja 2015, a početkom rujna finalisti će svoje radove izložiti u Galeriji Klovićevi dvori.

Više informacija. Prijavnica

Nagradni natječaj: Najoriginalnija GO! fotografija mjeseca

01.04.2015. postavio Gordan

Fotografiraj zanimljiv sportski trenutak zajedno s Cedevitom GO!, uploadaj fotografiju  i osvoji Nike sportske tenisice za sebe ili Nike personalizirane dresove za cijelu ekipu. Najorginalnija fotografija će biti objavljena na Cedevita GO! facebook stranici. Novi nagradni krug kreće svakog mjeseca. Pravilnik.  GO!4Sport

Please reload

Linkovi

Nagradni natječaji

  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page

Urednik stranice:Gordan Ukić

Suradnici : Ana Travizi

                Martina Ukić

            Ermano Bančić