top of page
Paolo Gentolini - Luminar

Projekt i multimedijalna izložba

LUMINAR

Paolo Gentilini, autor projekta i multimedijalne izložbe Luminar, u fokus svog preispitivanja stavlja životni put glavnog lika - osamljenog mladog hrabrog čovjeka u zapuštenom, razorenom, mračnom vremenu i prostoru kojemu ne pripada. Glavni lik, vođen vlastitim unutarnjim vrijednostima i uvjerenjima, traži i slijedi svoj cilj - Mjesec, jedini izvor svjetla, nade i života.

Projektom Luminar autor problematizira položaj suvremenog umjetnika; ohrabruje i potiče mlade da budu kreativni, inovativni i drukčiji, da slijede svoj put, vjeruju i bore se za svoje ciljeve bez obzira na prepreke.

Izložbeni postav projekta Luminar posjetitelju nudi imerzivno iskustvo vizualnim, auditivnim i olfaktivnim izražajnim sredstvima.

 

Tekst: Lavoslava Benčić

Lektura: Dejana Tavas, univ. spec. educ.

Foto Gordan Ukić

PAOLO GENTILINI

 

Rođen 9. siječnja 1990. u Rovinju, talijanskoga naslijeđa, od malena se bavi crtanjem, fotografijom i videom te se na taj način počinje izražavati i isticati na različitim umjetničkim natjecanjima diljem regije, a i šire. Nakon završene talijanske gimnazije studira u Pragu na Prague Film School smjer režije i produkcije. Po završetku školovanja snima svoj prvi SF dugometražni film čiji ga završetak u postprodukciji vodi u 3D animacije i specijalne filmske efekte te u Zagrebu na Visokom učilištu Algebra upisuje smjer 3D animacije i dizajna. U Londonu se školuje na Escape Studios smjer Compositing for VFX poslije čega pohađa jednu od važnijih radionica u području filmske produkcije, New York Film Academy u Los Angelesu.

Trenutno radi kao freelancer na domaćim i internacionalnim projektima te pokreće vlastite projekte u Hrvatskoj.

Foto Gordan Ukić

bottom of page