top of page
  • Writer's pictureGordan

Najbolja apstraktna fotografkinja godine

Maja Strgar Kurečić osvojila je glavnu nagradu u kategoriji ˝Apstraktna fotografija fotografije na međunarodnom natječaju “Minimalist Photography Awards 2019”, a autorica titulu Abstract Photographer of the Year! Više o nagradi možete pronaći na poveznici: https://minimalistphotographyawards.com/abstract-winners/


Drugi svjetovi, riječ autorice

˝U intimnosti moje sobe duboko zaranjam u nepredvidivi, skriveni svijet boja i tekućina. Dok pokušavam uhvatiti nestabilne forme pomoću fotoaparata, tražim druge svjetove. Iako su u stvarnosti ti svjetovi stisnuti u mojoj kuhinjskoj zdjeli, zamišljam ih kao nove planete u prostranstvu Svemira. Za mene su te fotografije potraga za novim svjetovima, širim obzorima i dokaz da čak i između četiri zida vaše sobe možete putovati daleko sa svojom maštom.

Stvorila sam ove slike iz vode, boje, ulja i drugih tekućina koje su mi bile nadohvat ruke. Počela sam eksperimentirati s različitim tekućinama i bojama, razvijajući jedinstveni proces topljenjem leda i miješanja s uljem i vodom. Prošlo je dvije godine usavršavanja i usavršavanja ovog procesa kako bi se uspjelo u izradi tih fotografija.


Sve fotografije snimljene su fotoaparatom Canon EOS 6D i Canon EF 100 mm f / 2,8 makro USM objektivom. Nije korištena obrada. Koristila sam Photoshop samo za prijenos fotografija iz sirovog raw formata˝. (Maja Strgar Kurečić)


Izložba u CVU Batani


Maja Strgar Kurečić trenutno izlaže fotografije iz ciklusa Drugi svjetovi u Photo Art Gallery Batana. Izložba je otvorena do 28.07.2019.



109 views1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page