top of page

Eugenia Maximova izlaže u galeriji CVU Batana kolekciju s naslovom "Pridružena nostalgija" od 12. 9. do 27. 9. 2018., a dan nakon otvorenja 13. rujna održat će radionicu

 

Konstruiranje slike i pravila kompozicije

 

Ova će vam radionica pomoći da snimate bolje fotografije, bez obzira na temu. Zajedničkim ćemo snagama naučiti kako postići ravnotežu između dva aspekta fotografije: tehnike i kreativnosti. Kompozicija predstavlja most između ta dva aspekta. Kompozicija je najvažniji dio "opreme" kojom raspolažete – još važniji od skupocjenog aparata ili objektiva. Vježbajući i primjenjujući savjete vezane uz kompoziciju, naučit ćete kako dovesti svoje promatrače do osjećaja koje želite pobuditi, te u konačnici uskladiti ono što ste zamislili s onime što ste snimili.

 

Ova će vam radionica pokazati kako:

  • Uvesti vaše promatrače u i kroz vašu fotografiju.

  • Pokazati najvažnije sastavnice onoga što želite snimiti.

  • Ukloniti sve što ometa promatrača i udaljava ga od fokusa vaše fotografije.

  • Izbjeći uobičajene pogreške koje uništavaju mnoge fotografije.

  • Izgraditi proces kojega je moguće ponoviti i iznova koristiti.

 

Radionica će vam pružiti poticaj za stvaranje snažnijih i smislenijih slika. Slijedeći te savjete, trebali biste povećati svoju kreativnost i učinak.

 

Radionica će se održati u prostorima CVU Batana, Trg brodogradilišta 2, Rovinj, 13. rujna 2018, od 18:00 do 21:00.

Koristit ćete vlastite fotoaparate.

 

Struktura radionice:

1. dio:

1 sat - pravila i primjeri kompozicije

2. dio:

1 sat - praktični rad

3. dio:

neformalno druženje (komentari i diskusija na temu)

 

Voditeljica radionice, Eugenia Maximova, je bugarska fotografkinja, a trenutno živi i radi u Beču. Diplomirala je novinarstvo i komunikacijske znanosti na Sveučilištu u Beču. Fotografija joj je u život ušla neočekivano, no ubrzo joj je postala omiljeni način komunikacije; novi kreativni izraz doživljaja svijeta koji je okružuje. Eugenijina novinarska izobrazba odražava se na brojim projektima. Njezine slike prikazuju živote drugih, reflektiraju društveno-političke modele i trendove, te ispituju njihove posljedice na društvo i kulturu. Trenutno djeluje kao slobodna fotografkinja. Među njenim klijentima, izdvajaju se: GEO, National Geographic, Die Zeit, Moscow News, The Guardian, The Washington Post, Corriere della Sera i mnogi drugi.

https://www.emaxphotography.com/

 

Dodatne informacije o radionici kao i prijave na besplatnu radionicu primamo do 9. rujna na mail: lavoslava@bencic.si .

bottom of page