top of page
Foto priča iz Rovinja

Fotonatječaj edicija 2019

Upotrebu tehniku koju najviše voliš i oslobodi svoju kreativnost

Priopćenje o nagrađenim autorima Natječaja zbog epidemioloških mjera koje su bile na snazi nisu objavljena ranije.

 

U petak 17. siječnja 2020. u 14.30. sati, u sjedištu Centra vizualnih umjetnosti „Batana“ u Rovinju, zasjedala je Komisija natječaja FOTOPRIČA O ROVINJU '19. u sastavu Marino Budicin, dogradonačelnik Grada Rovinja, Marco Zago, voditelj obrazovanja u Institutu za fotografiju i vizualne umjetnosti ISFAV iz Padove i Ermano Bančić, tajnik CVU „Batana“ iz Rovinja kako bi ocijenili 36 radova pristiglih na natječaj FOTOPRIČA O ROVINJU '19 .

Karakteristiku natječaja čini pripovijedanje priča o Rovinju pomoću 4 do 10 fotografskih snimaka ili videom u trajanju do 3 minute, uz naslov i komentare.

 

Sekcija fotografija

  1. Mjesto: LJETNJA PRIČA U SEDAM SLIKA, autor Dragan Lapčević, zanimljiva priča o ljetnom odmoru ispričana kroz sedam snimaka visoke fotografske senzibilnosti.

  2. Mjesto: ROVINJ - THE FISHING TOWN, autor Stefan Larson, deset originalnih zračnih snimaka o povratku ribarskog broda u Rovinj, s uzbudljivim kadrovima potkrijepljenima povijesnim bilješkama o Rovinju, ribarskom gradu.

  3. Mjesto: CALIGAR, autorica Flavia Paliaga, prikazan je pažljiv rad postolara, pomoću osam upečatljivih crno-bijelih krupnih planova koji vraćaju život i dostojanstvo drevnom zanatu .

 

Pored ovih, Komisija je istaknula i sljedeće radove:

  • ROVINJSKI RIBARI NA DJELU, autorice Dubravke Balentović, sačinjen od osam snimaka ribara u akciji, jer znalački prikazuju težak rad onih koji žive na moru.

  • STEPENICE, autorice Sanje Kušar Precali, SUNČANI SATOVI, autorice Vere Mičić Špiranec, i ROVINJSKI DIMNJACI autora Ermana Bančića.

Potonja tri rada veoma su vrijedna jer dokumentiraju stepeništa, sunčane satove i dimnjake, tj. elemente koji doprinose karakterizaciji izvornog urbanog uređenja Starog Grada.

 

S obzirom da nije ocijenjen niti jedan rad u sekciji audiovideo, odlučeno je da se nagradi sekcija fotografije za studente ISFAV-a koji su sudjelovali na radionici ISFAV PHOTOLAB '19 održanoj prošlog lipnja na temu natječaja FOTOPRIČA O ROVINJU '19.

 

  1. Mjesto: QUESTIONE DI RESISTENZA (Pitanje izdržljivosti), autorice: Anna Colia, Claudia Tommasin i Valencia Micolta Karent, svjedočanstvo o naporima veslača.

  2. Mjesto: LO SQUERO - ROVERE (Škver – Hrast), autorice: Eleonora Zanardo i Linda Pavanello, deset snimaka o drevnom i strastvenom zanatu brodotesara u škveru.

  3. Mjesto: LEGAMI - PUNTA CORRENTE (Spojevi – Zlatni rt), autori: Giulia Lazzari i Leonardo Menegazzo, originalna usporedba površina kamenja i biljaka u parku s kožom ljudskog tijela.

 

Autori prvonagrađenih radova bit će nagrađeni vikendom za 2 osobe u hotelu ISTRA na otoku Sv. Andrija. Nagradu dodjeljuje tvrtka MAISTRA.

Nagrađeni i istaknuti radovi bit će objavljeni na web stranicama GRADA ROVINJA (rovinj.hr), TURISTIČKE ZAJEDNICE ROVINJA, Centra vizualnih umjetnosti „Batana“ iz Rovinja (cvu-batana.com) i ISFAV-a iz Padove (isfav.it).

 

Koristimo prigodu izvijestiti sve zainteresirane da će se uskoro objaviti Natječaj za 2020 god.

2. Mjesto - Stefan Larson - Returning to
1. Mjesto - Dragan Lapcevic - Na prozoru

Nagrađeni autori

bottom of page