top of page

U subotu 28.03.2015.

1.FOTO-RUTA

subota,28.03.2015.

organizator - CVU „BATANA" - ROVINJ

 

Za članove udruge cvu-Batana po prvi put se organizira FOTO RUTA, zajednički izlet kroz središnju Istru u subotu 28.03.2015.Cilj nam je družiti se, fotografirati i upoznati prelijepe dijelove Istre i naravno donesti kući lijepe uspomene.

Plan FOTO RUTE.razradio je Mladen Boljkovac i izgleda ovako::

 

 - Polazak u 8 sati i 3o min.iz grada Rovinja.Za cca 15 rninuta.,dolazak u drevni Dvigrad.Naći ćete se pred ruševnim kulama i zidinama.Dvigrad je napušten 1631 g.,kada su stanovnici ga napustili zbog rata,kuge i malarije(nema stalnih stanovnika).Fotografski motiv: veduta,arhitektura.Zadržavanje 40 minuta.

 

- Nastavak rute u 10 sati preko Pazina,Cerovlja do starog sela Grimalda, na nadmorskoj visini 447 metara.Dolazak u 11 sati.Na jednome ste od najljepših istarskih vidikovaca,(prema Učki,Ćićariji,Alpama,moru).Kao naselje se spominje već 1202.godine.(nema stalnih stanovnika). Fotografski motiv:pejzaž,veduta.Zadržavanje 15 minuta.

 

- Nastavak rute put Draguća.Dolazak u 11 sati i 45 min.Draguć-biser središnje Istre,na strateški važnom lokalitetu razvijao se u dugom razdoblju od 12.stoljeća sa urbanistički,povijesnim,stilskim fazama razvoja,(danas slabije naseljeno mjesto).Fotografski motiv:arhitektura,pejzaž,ulična fotografija.Zadržavanje 1 sat i 2o minuta,uz odmor(razgovor,sendviči,pide).

 

- Nastavak rute u 12 sati i 15 min,preko Buzeta,prema graničnom prijelazu Požane-Slovenija.,Spuštarno se u pitomu doiinu,do sela Mlini.Dolazak u 13 sati.0 selu ima nekoliko vodenica(nažalost većina zapuštenih,potok(danas selo sa nekoliko stanovnika).Fotografski motiv :voda,ljudi,fauna-.Zadržavanje cca 1 sat i 40 min.Polazak u 15 sati.

 

- Nastavak rute-povratak prerna Buzetu,Ponte —Porton do Vižinade.Jedan krn ,prije Vižinade,zastane se na parkiralištu-vidikovac.Dolazak u 15 sati i 40 min.Pogled nam ide prema brdu,gdje je na vrhu kraj „križnog puta".Za petnaestak minuta smo na vrhu,gdje nam se otvara pogled i prema Vižinadi Motovunu i dolini rijeke Mirne-Fotografski motiv:pejzaž.Zadržavanje 20 min.Povratak u mjesto u 16 sati 30 min.Slobodno vrijeme(odmor,kava,piće-u obližnjern kafiću,razgovor o fotografiji.).Polazak u 17 sati 30 min.

 

- Dolazak u Rovinj u 18 sati i 30 min.

 

pripremio: Mladen Boljkovac

 

bottom of page